Pannan(!) i djupa veck

Ah vi vrider och vänder kring alternativen flispanna i garaget eller vattenmantlad pelletskamin i huset. Det är första gången i mitt liv jag går med såna funderingar...ha ha. Trots att vi bygger passiv hus, så kan det behövas extra tillskott av värme kalla dagar. En flispanna i garaget betyder att vi måste gräva kulvert mellan hus och garage. Den kan eldas med skog från vår egen mark. Det blir värme i garaget som också ju skall inrymma en liten del till vovvarnas hundgård. Den vattenmantlade kaminen borde t o m jag själv kunna sköta. Men det blir till att bära in och ut för att tömma aska. Köpa pellets när man egentligen har tillgång till eget eldningsmaterial. Men den öppna spisen i huset skulle bli mer än bara en möbel. Det skulle kännas schysst.

Sen var det den lilla carporten bredvid själva garaget - ska det vara en mur där eller... i så fall måste man bestämma det idag eller typ i morrn.

Och vindfånget vid entrén till vårt hus - hur ombonad varmt måste det vara där?

Och fönstren längst åt väster. Chrille tänker att det ABSOLUT ska vara JÄTTESTORA skjutdörrar. PO är mer inne på att det inte skall vara öppningsbart alls. Och jag tycker att det är så fint med den lilla väggbiten innan dörren ut där...eh...

Så här högt blir vårat hus!

Förresten var vi så ILLA tvungna att spränga ett par stenar itu. Det kändes hårt. Stackars marken!

Kommentarer