Inflyttning - yeah

Välkommen in då!
  

Hallen: Slipat betonggolv - Krille slet som ett djur. Inte alls nöjd med resultatet i början. Men nu - fan va nöjda vi är!! De där ränderna som kom fram under slipningen de skiter vi i. Otroligt lättsamt golv. Smutsen nästan osynlig, och lätt att hålla rent med dammsugning och såpa. Lister i gran, såpade. Trappan från Vikarbodarnas Snicker - så fin!! Såpas den med - vad gjorde vi utan just såpa? Väggfärg nr 324 från Auro Färgbutik, en ekologisk färg. Smutsfläckar syns på en gång, med den är tvättbar. Belysning: Spotar i taket - LED förstås.


 
 Sovrummet nedervåningn. Målades först i en aqua-ton. Sen en väldigt grön färg - allt från Auro. Men det gick inte att flytta in med den där gröna färgen...Till sist fick det bli en grå nyans, och den mest miljöanpassade färgen som gick att hitta i en vanlig färgbutik: Lady sensitive - vilket jävla namn... Lister i gran. Vita färg 321 i fönstersmygar, Auro. Belysning - ja tre såna där lampsocklar i porslin som ska få LED-lampor i sig. Skulle satt de närmare varann... Eller valt bort helt o istället satsat på en vanlig hederlig taklampa. Men så går det när man läser boken "Ljussätt ditt hem" av Kai Piippo och Emma Ångström;) Inbyggda garderober, skjutdörrar från Vikarbodarnas Snickeri.

 Om man står i köket - ser man ända in i vårt sovrum och genom fönstret ut till björkarna!
Och gör man helt om precis där så tittar man ut i det avlånga fönstret i köket. Fönstersmygarna är gjorda så att så mycket ljus som möjligt kommer in - Tack käraste arkitekter PO och Anna som tänkte på allt...Allt.



Vardagsrummet och köket går i ett. Grangolvet som vi såpar, liksom alla lister i gran. Den fina spisen - som kanske mer är en möbel än värmekälla. Den är behandlad med sån ofärgad silikat, och så ska förbli. Här fattas glasskivor - elden ska ses från både köksstolar och vardagsrumssoffan... Belysning spotar LED.






Köket - kanske bästa platsen i huset? Så jäkla nöjd med den hela köksväggen där diskmaskin och vitvaror döljer sig bakom det fina massiva trädörrarna. Och kökslådor i köksön som känns - äkta! Vikarbodarnas snickeri, vad annars? Krille målade köket med den färgnyans som vi hittade i Saras sovrum i stan. Köpte Ottossons Linoljefärg genom Gamla Gården i Sundsbruk. Blev så fint. Köksöns baksida i oljad gran. Den mest miljöanpassade kranen vi hittade. Bara dom där handtagen i ek som blev fina men inte funktionella precis...

Kommentarer