Kökskärlek


Här hamnade vi på sent på skärtorsdagen, precis efter att vi åkt på en saftig fortkörningslapp i Östavall.




Inne i snickeriet mötte vi Sebastian, som hållt till här många år. Och med bibehållen entusiasm, så fångade han Krille på kroken - fast eg tror jag att Krille bestämt sig redan innan vi kom fram. Men mötet med snickarn´ himself blev liksom som grädden;) Vi hade skickat köksritningar till Sebastian några veckor innan. Ritningar som vi funnits i våra huvuden och på papper sen ett par år tillbaka. Men efter att besökt olika köksleverantörer i Birsta och stan, så ville vi också kolla hur det skulle bli om man beställde från ett snickeri. Oj... Här var minsann inga problem med material, form eller mått! Bara att önska hejvillt... Så var det bara prislappen då, den har vi inte helt klart för oss ännu. Men shit va vilket fint kök vi skulle kunna få...

- helväggen med skåp, täckbrädor för disk, kyl och frys. Allt målat med linoljefärg i nyansen s4010-b50, som vi hittade i Sara och Mickes sovrum. En jättfin blå-grå-kanske lite grön färg... Hoppas det blir lika fin nyans med linoljefärg från ex ottossons. I helväggen görs också ett jalusiskåp för vattenkokare och kaffebryggare. Infällda släta luckor, gärna osynliga gångjärn.

Köksön tror vi skulle bli fin täckt med gran - om nu golvet i kök och vardagsrum blir just gran?! Och bänskivan - den har vi fortfarande en tanke att det ska vara av typen http://www.stonesystems.se/eco/, kanske färgen crystal sand, iron ore eller terra?



Så massivofint blir det:)

Hittade en fin film på Kolsillrepunktse´s YouTubekanal, just från snickeriet vi nyss besökt:

Kommentarer