Frukost på plattan?

Jag hade som förslag att vi skulle äta frukost på plattan. Men Chrille har aldrig varit för det där med att äta ute. Så vi käkade frukost som vanligt inne i det gamla huset - med viss utsikt mot Hammarn´och nya garage-PLATTAN.

Så här såg det ut innan betongen fylldes i - en ram av cellplast. Verkligen inte eko-ok. Men åtminstone passiv-tänk eftersom man tänkt bort ytterligare köldbrygga genom ett extra insolerskikt. Alternativet var cellglas - men tiden skenade iväg och för många frågetecken var olösta. Bl a kruxet att få tag på folk i branchen. Och att hinna testa och få prisuppgift. Och sen var vi lite för snabb att fylla upp med grus - som inte skulle ha behövts med cellglas.

Garaget blir ett trevande försök att närma oss ekotänket. Inte fullt ut - men vilket byggnad blir det? Några steg tar vi dock mot det hållbara; Så tjocka väggar i garaget att någon värmekälle inte borde behövas alls. Cellulosaisolering och gipsplatta. Fasad i trä och målat med slamfärg.

Taket är ett gissel! Vi lurar åt det hemska plåt-alternativet - eftersom sedum känns alltför svårt och dyrt för ett garage... Men vi skall åtminstone se till att plåten inte har PVC-skikt.


Så här ser garage-ritningen ut:

Kommentarer